ape benda semua ni...ha...zaman sekarang ni macam2 kita bleh dengar kan..terjun bagunan sebab nak lari dari jabatan agama la...gantung diri sebab putus cinta la..itu la..ini la..pelik betol...yang lagi pelik buang anak merata-rata...ape benda semua ni...

tapi ni lagi best tak de kaitan dengan yang hidup atau pun yang mati...

ntah kenapa boleh tersesat pun aku pelik...agaknye ade sikap pelupa kot..hehehe..mesti korang tertanya-tanya pe la cerita nye kan..

ok aku akan cerita kan kisah benar ni...


NEW YORK - Seekor beruang jantan yang duduk di atas pokok ditembak dengan ubat pelali oleh seorang pegawai hidupan liar selepas haiwan itu sesat kerana mencari beruang betina di sebuah taman di East Brunswick, New Jersey.


Selepas ditembak, beruang itu jatuh ke atas jaring yang dipegang oleh beberapa pegawai hidupan liar di bawah pokok dalam kejadian yang berlaku pada 6 Julai lalu.

Beruang itu sebelum ini pernah ditemui di enam buah pekan pada tahun lalu selepas dibebaskan oleh para pegawai hidupan liar ke hutan simpan.

Seorang pakar hidupan liar, Kim Tinnes berkata, beruang itu mungkin berjalan lebih 160.93 kilometer.

Pakar-pakar percaya haiwan berusia tiga tahun itu mahu mencari beruang betina kerana ia gagal mengatasi kehebatan memikat beruang jantan lain yang mempunyai badan jauh lebih besar. - Agensi

ha tu la kisah nye...hehehe...sampai begitu sekali..baru betol nak cari jodoh..berusaha sampai berkilometer jauh nye...beruang pun pandai berusaha..

so kita pun pasti boleh...hehehe